Pagina's

Dag bezoeker van mijn blog,

Leuk dat je langs komt! Ik hoop dat je hier graag rondkijkt in alle berichten over mijn breihobby (en ook soms wat haken).
En over de konijnen en de kippen ook.
Als je een reactie achterlaat, vind ik dat fijn. ­čÖé

zondag 8 juni 2014

Na twee dagen...

... heb ik 23 rijtjes gehaakt, over 144 steken.

Het garen (Drops Cotton Merino) is super zacht, maar wel moeilijk om mee te haken, omdat ik regelmatig blijf steken tussen de verschillende dunne draadjes die samen het garen vormen.

Ik heb ook al veel moeten uithalen en herbeginnen. Eerst al omdat de opzetketting toch te strak was ondanks mijn poging om hem zeer los te maken... Na 5 rijen haken was het duidelijk dat dit nergens op leek. Het geheel rimpelde en werd altijd maar wijder.
Dan maar de ketting opnieuw opgezet met een naald 5 ipv 4 en dat was perfect.

Rij 17 heb ik ook verschillende keren moeten herdoen, omdat daar het stekenaantal opnieuw 144 wordt nadat dit aantal door het patroon in de vorige twee rijen verminderd was naar 90-nog-wat. En dat was moeilijk uit te zoeken hoe ik de verdeling moest maken.

En dan ook nog eens in rij 19 ergens aan het begin een telfout gemaakt (2 steken ipv 3), en dit uiteraard pas opgemerkt toen de rij klaar was, waardoor ik ze helemaal weer kon uithalen en herdoen...

Maar het resultaat tot nu toe mag er wel zijn!
1 opmerking:

  1. Wauw Martine, wat knap!
    Eerdaags wordt het dus...Haakkonijn ipv Breikonijn :)

    BeantwoordenVerwijderen