Pagina's

Dag bezoeker van mijn blog,

Leuk dat je langs komt! Ik hoop dat je hier graag rondkijkt in alle berichten over mijn breihobby (en ook soms wat haken).
En over de konijnen en de kippen ook.
Als je een reactie achterlaat, vind ik dat fijn. 🙂

zondag 17 januari 2016

Trail Hoodie en de rest

Het nieuwe jaar is intussen al 17 dagen ver en ik heb hier nog niets geschreven.... Nochtans is er veel nieuws van het breifront.
Vorige week werkte ik mijn Trail Hoodie af. Ik ben er super blij mee. Het geheel moet wel nog geblockt worden (= natgemaakt en in de vorm laten drogen). De vest is gemaakt in Drops Merino Extra Fine, heerlijk om mee te breien en lekker zacht om te dragen.
De zakken zijn met de naaimachine gemaakt van stof en er met de hand ingenaaid.

Daarnaast ben ik ook bezig met een visserstrui voor mijn vader en een vest voor mijn moeder. Ze kregen van mij voor Kerst het pak met de wol cadeau, met het patroon erop geplakt.

De visserstrui voor mijn vader komt uit het eerste boek van Stella Ruhe. Het is de trui "Zwartewaal 2". Ik brei hem in Drops Merino Extra Fine in de kleur Denimblauw.

Voor mijn moeder wordt het een vest naar een patroon van Drops. Ook met een Drops-garen gebreid, deze keer Lima in Heidekleur.

Naast deze twee "kerstcadeaus" brei ik ook nog een vestje voor mijzelf. Alweer met Drops-garen : Alpaca en Delight. Ik kijk al helemaal uit naar het moment dat ik het kan dragen!
Het patroon is een beetje anders dan wat ik doe. Ik ga de knopenband er achteraf aanzetten en niet meebreien zoals het patroon voorziet, omdat ik hem graag in één kleur wil (de roestkleur) en niet doorlopend met de strepen.
4 opmerkingen:

  1. Hoi Martine,je hebt veel op de pennen staan en het zijn leuke vesten! Ben erg benieuwd naar het eindresultaat.Ik ben ook met een vissers trui bezig: erg leuk om te breien. Groetjes van Marrit uit Nijmegen.

    BeantwoordenVerwijderen