Pagina's

Dag bezoeker van mijn blog,

Leuk dat je langs komt! Ik hoop dat je hier graag rondkijkt in alle berichten over mijn breihobby (en ook soms wat haken).
En over de konijnen en de kippen ook.
Als je een reactie achterlaat, vind ik dat fijn. 🙂

zaterdag 25 november 2017

Sokken

Tussen alle andere brei- en haakwerken door heb ik in de voorbije maanden twee paar sokken gebreid. Eén paar voor mezelf en één paar voor de verjaardag van mijn moeder over twee weken.

Het paar voor mezelf is gemaakt uit een Opal wolletje waar ik lang geleden een sjaal mee breide, maar die weer uithaalde, omdat ik hem toch nooit zou dragen...
Het paar voor m'n moeder is een beetje speciaal. Het is gemaakt uit Lang Yarns Super Soxx, met omgekeerde tricotsteek omdat mijn moeder niet graag op de ribbels loopt. Op deze manier is de effen kant langs binnen en is het gladder aan de voetzool.
4 opmerkingen:

 1. Wat prachtige sokken van dat Opal garen, ik gebruik dat ook regelmatig voor sokken. Het koffieboontje brei ik ook, de ene keer alleen de boord en de andere keer ook in de voet.
  Ik zie dat bij jouw sok de minderingen schuin over de hiel lopen,bij mij loopt het recht, is dat een bepaalde techniek?? Lia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor het compliment, Lia!
   Deze hiel wordt in het Nederlands de "jojo-hiel" genoemd. In het Engels is het de "boomerang heel". Ik vind dit de prettigste om te breien, en hij zit ook heel makkelijk!

   Verwijderen
 2. Ik ken dit niet, de jojo-hiel.Ga er eens even naar zoeken op internet. Inmiddels gebruik ik wel de kitchener-stich om de teen van de sok af te werken. Een mooie manier van afwerken vind ik dat. Lia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, die gebruik ik ook. Maakt de sok echt "af", vind ik 😊

   Verwijderen